Facebook

recept: PALMKOOLSOEP (Cavolo Nero Soep)

Palmkool, het lijkt op boerenkool maar is een stuk zachter van smaak. Het groeit als een palm op het land met prachtige donkergroene bladeren. In de supermarkt kan je het ook vinden onder de naam Cavolo Nero oftewel zwarte kool
Deze soep heb ik gemaakt voor de lovebubble en wil graag het recept met jullie delen

Ingredienten voor Palmkoolsoep

1,5 kg Palmkool/Cavolo nero
400 gr aardappels
2 Prei
1,2 l Groente bouillon
Olijfolie
Zout
Peper

Begin met de prei schoon te maken en in dunne ringen te snijden. Laat het bakken in een pan met olijfolie voor circa 5 minuten.
Doe de aardappels erbij gesneden in blokjes e laat alles voor zo'n 10 minuten op het vuur koken. Blijf roeren.
Doe er zout en peper bij.
Maak de palmkool schoon en snij het in grote stukken. Je moet zo'n 500gr schone palmkool over houden.
Doe de kool in de pan bij de andere groente e begin er bouillon bij te doen. Hou de groente altijd onder het bouillon.
Laat alles 25 minuten koken.

Met de staafmixer maak je de groente tot een glad geheel. Daarna doe je de soep in de groentezeef om zo een mooie gladde creme te krijgen.

Doe de soep weer op het vuur en verwarm het nog even.

Als extra optie kan je er nog een beetje room bij doen of je kan er nog wat kleine pasta in gooien voor een maaltijdsoep
... See MoreSee Less

recept: PALMKOOLSOEP (Cavolo Nero Soep)

Palmkool, het lijkt op boerenkool maar is een stuk zachter van smaak. Het groeit als een palm op het land met prachtige donkergroene bladeren. In de supermarkt kan je het ook vinden onder de naam Cavolo Nero oftewel zwarte kool
Deze soep heb ik gemaakt voor de lovebubble en wil graag het recept met jullie delen

Ingredienten voor Palmkoolsoep

1,5 kg Palmkool/Cavolo nero 
400 gr aardappels 
2 Prei 
1,2 l Groente bouillon 
Olijfolie 
Zout
Peper

Begin met de prei schoon te maken en in dunne ringen te snijden. Laat het bakken in een pan met olijfolie voor circa 5 minuten.
Doe de aardappels erbij gesneden in blokjes e laat alles voor zon 10 minuten op het vuur koken. Blijf roeren. 
Doe er zout en peper bij.
Maak  de palmkool schoon en snij het in grote stukken. Je moet zon 500gr schone palmkool over houden.
Doe de kool in de pan bij de andere groente e begin er bouillon bij te doen. Hou de groente altijd onder het bouillon. 
Laat alles 25 minuten koken.

Met de staafmixer maak je de groente tot een glad geheel. Daarna doe je de soep in de groentezeef om zo een mooie gladde creme te krijgen.

Doe de soep weer op het vuur en verwarm het nog even.

Als extra optie kan je er nog een beetje room bij doen of je kan er nog wat kleine pasta in gooien voor een maaltijdsoep

Chantall van den Heuvel likes this

Willem Beekmande soep is heerlijk, echt een aanrader!

3 months ago   ·  1
Avatar

Comment on Facebook

recept: POMPOENSOEP

Er was eens op het Land-Goed Lief Lekkerland een dikke bolle pompoen. Deze pompoen was het zat om altijd maar op te vallen door haar oranje kleur en grote formaat tussen haar vriendinnen Madame Courgette en Lady Aubergine. Op een dag besloot ze dat het genoeg was en vroeg hulp aan meneer Prei, Noot Muskaat en mevrouw Room. Ze wilde elegant en geraffineerd worden, zoals Audrey Hepburn in “Roman Holiday” of als Grace Kelly naast haar geliefde Rainier. Met hun hulp was ze binnen een half uurtje een prachtige oranje creme-soep geworden. Ze besloot nog wel even naar de staafmixer te gaan om haar ruwe kantjes te laten verwijderen. Haar transformatie was nu een feit. Een mooie egale kleur, elegant en geprofumeerd. Maar diep van binnen blijft ze altijd onze lieve gezellige pompoen, ze heeft de room nog niet hoog in haar bol.

Ingrediënten voor de pompoen creme soep

800 gr Groente bouillon
Zout naar smaak
Zwarte Peper naar smaak
1 snufje nootmuskaat
130 gr Prei
1 Kilo (schoongemaakt) Pompoen
100 gr verse room
40 gr Olijfolie

Bereiding van de Pompoensoep
Begin met het snijden van de prei in dunne rondjes. Verwarm de olie in een grote pan en doe de prei erbij en laat het een paar minuten bakken op een niet te laag vuur. Kijk uit dat het niet aanbrand maar bak het goed want de gebakken prei geeft een heerlijke bijsmaak aan de soep. Als het nodig is blus het dan af met wat bouillon
Maak ondertussen de pompoen schoon e snij hem in stukjes. Doe de stukjes in de pan erbij en laat een paar minuten op het vuur samen met de prei om zo goed de smaken te vermengen. Doe daarna de bouillon erbij zodat de pompoen geheel onder water staan.
Na 25-30 minuten is de pompoen zacht. Doe nootmuskaat, zout en peper naar smaak erbij.
Voeg de room erbij (hou eventueel wat apart om het bord te garneren) en maak de soep glad met een staafmixer.
Eventueel kan de soep op smaak gebracht worden met wat curry poeder.

Smakelijk eten.
... See MoreSee Less

recept: POMPOENSOEP

Er was eens op het Land-Goed Lief Lekkerland een dikke bolle pompoen. Deze pompoen was het zat om altijd maar op te vallen door haar oranje kleur en grote formaat tussen haar vriendinnen Madame Courgette en Lady Aubergine. Op een dag besloot ze dat het genoeg was en vroeg hulp aan meneer Prei, Noot Muskaat en mevrouw Room. Ze wilde elegant en geraffineerd worden, zoals Audrey Hepburn in “Roman Holiday” of als Grace Kelly naast haar geliefde Rainier. Met hun hulp was ze binnen een half uurtje een prachtige oranje creme-soep geworden. Ze besloot nog wel even naar de staafmixer te gaan om haar ruwe kantjes te laten verwijderen. Haar transformatie was nu een feit. Een mooie egale kleur, elegant en geprofumeerd. Maar diep van binnen blijft ze altijd onze lieve gezellige pompoen, ze heeft de room nog niet hoog in haar bol. 

Ingrediënten voor de pompoen creme soep

800 gr Groente bouillon 
Zout naar smaak
Zwarte Peper naar smaak
1 snufje nootmuskaat
130 gr Prei
1 Kilo (schoongemaakt) Pompoen
100 gr verse room
40 gr Olijfolie

Bereiding van de Pompoensoep
Begin met het snijden van de prei in dunne rondjes. Verwarm de olie in een grote pan en doe de prei erbij en laat het een paar minuten bakken op een niet te laag vuur. Kijk uit dat het niet aanbrand maar bak het goed want de gebakken prei geeft een heerlijke bijsmaak aan de soep. Als het nodig is blus het dan af met wat bouillon
Maak ondertussen de pompoen schoon e snij hem in stukjes. Doe de stukjes in de pan erbij en laat een paar minuten op het vuur samen met de prei om zo goed de smaken te vermengen. Doe daarna de bouillon erbij zodat de pompoen geheel onder water staan.
Na 25-30 minuten is de pompoen zacht. Doe nootmuskaat, zout en peper naar smaak erbij.
Voeg de room erbij (hou eventueel wat apart om het bord te garneren) en maak de soep glad met een staafmixer.
Eventueel kan de soep op smaak gebracht worden met wat curry poeder.

Smakelijk eten.

Ik ben een echte venkel fan. In 20 jaar dat ik in Italie heb gewoond heb ik ze echt in alle verschillende manieren gegeten. Ik verwonder mij altijd als ik hoor dat er mensen zijn die deze heerlijke knol met anijsachtige smaak nog nooit gegeten hebben

Hier mijn favoriete venkel receptjes;

VENKEL-SINAASAPPELSALADE
Ingrediënten
2 venkelknollen
2 sinaasappels
½ citroen
100 ml olijfolie

Snijd de knol in kleine plakjes en doe het in een ruime kom. Doe er stukjes sinaasappel door en maak op smaak met olie, de citroen, zout en peper

VENKEL UIT DE OVEN
neem het aantal venkel die je graag wilt maken. Snijd ze door de midden (haal het groen van de bovenkant en het harde stuk van de onderkant )
Laat ze gaar worden in de stoompan.
Daarna pak je een ovenschaal waar alles in past en leg je ze op bakpapier in de schaal.
Doe er wat olijfolie overheen, parmezaanse kaas en tot slot wat klontjes boter. Zet het in de oven op 180*c tot dat de venkel een donker laagje bovenop krijgt

NOG WAT IDEETJES
Venkel is ook lekker om in de sla te doen.
Of om te dippen net als wortel, selderij of komkommer in de heksenkaas, tzatziki of een mengseltje van goede olijfolie, zout en citroen
... See MoreSee Less

Ik ben een echte venkel fan. In 20 jaar dat ik in Italie heb gewoond heb ik ze echt in alle verschillende manieren gegeten. Ik verwonder mij altijd als ik hoor dat er mensen zijn die deze heerlijke knol met anijsachtige smaak nog nooit gegeten hebben

Hier mijn favoriete venkel receptjes;

VENKEL-SINAASAPPELSALADE
Ingrediënten
2 venkelknollen
2 sinaasappels
½ citroen
100 ml olijfolie

Snijd de knol in kleine plakjes en doe het in een ruime kom. Doe er stukjes sinaasappel door en maak op smaak met olie, de citroen, zout en peper

VENKEL UIT DE OVEN
neem het aantal venkel die je graag wilt maken. Snijd ze door de midden (haal het groen van de bovenkant en het harde stuk van de onderkant )
Laat ze gaar worden in de stoompan.
Daarna pak je een ovenschaal waar alles in past en leg je ze op bakpapier in de schaal.
Doe er wat olijfolie overheen, parmezaanse kaas en tot slot wat klontjes boter. Zet het in de oven op 180*c tot dat de venkel een donker laagje bovenop krijgt

NOG WAT IDEETJES
Venkel is ook lekker om in de sla te doen.
Of om te dippen net als wortel, selderij of komkommer in de heksenkaas, tzatziki of een mengseltje van goede olijfolie, zout en citroen

... See MoreSee Less

Met dit weer gaat heerlijk; biologisch roomijs met aardbeien van lief lekkerland! ... See MoreSee Less

Met dit weer gaat heerlijk; biologisch roomijs met aardbeien van lief lekkerland!

Ilja Jansen, Petra Nijenstein and 8 others like this

Gerthe LamersMmmmm

8 months ago
Avatar

Yvonne Arendsohhhh dat is er in januari niet :(........

7 months ago
Avatar

Comment on Facebook

Heerlijk beschuitje met aardbeien bij de koffie gegeten. Mmmm.
En dan hier even een receptje van slasoep.

1 grote ui
1 flinke teen knoflook
2 laurierblaadjes
1 krop sla
250 gram champignons
kruiden naar smaak
1 liter groentebouillon

Ui en knoflook snipperen en glazig bakken. Voeg de gewassen sla toe en doe er twee blaadjes laurier bij.
De sla even laten slinken en een bakje champignons toevoegen.
Ongeveer een liter groentebouillon toevoegen en naar smaak wat tijm of wat kruidnagel erbij doen.
Laat het geheel een minuut of tien koken, verwijder de laurierbladen en pureer het geheel.

Het resultaat ziet er vreemd uit (zeker als je eikenbladsla gebruikt) maar smaakt heerlijk.
... See MoreSee Less

Willem Beekman and Saskia Juijn like this

Saskia JuijnDankjewel, Riet de Bruijn, leuk recept. Ik ga het uitproberen! En ja, wij eten hier ook beschuitjes met aardbeien, heerlijk!

8 months ago
Avatar

Comment on Facebook

Lief lekkerland feliciteert hotel Hof van Gelre met 75 jarig jubileum. Lief lekkerland is aanwezig op deze feestelijke dag. Alle leden zijn welkom voor een hapje en drankje! ... See MoreSee Less

Lief lekkerland feliciteert hotel Hof van Gelre met 75 jarig jubileum. Lief lekkerland is aanwezig op deze feestelijke dag. Alle leden zijn welkom voor een hapje en drankje!

Riet de Bruijn, Nathalie Schrijver and 5 others like this

Sara Udcoff-KuitersWat leuk, Willem tot straks!!

8 months ago
Avatar

Comment on Facebook

Pauline dank voor de gezellige samenwerking tijdens de
Braderie in Lochem!
... See MoreSee Less

Pauline dank voor de gezellige samenwerking tijdens de
Braderie in Lochem!

Lydia Beltman, Ans Ans and 2 others like this

Pauline KootJaa was gezellig☺️ Op naar volgende keer!

9 months ago

1 Reply

Avatar

Ans AnsDat ziet er leuk uit!

9 months ago
Avatar

Comment on Facebook

Lieve leden, komen jullie vandaag onze overheerlijke paksoi soep proeven op de Keidagen? Gemaakt door Sara Udcoff-Kuiters van de Soepbrigade. ... See MoreSee Less

Lieve leden, komen jullie vandaag onze overheerlijke paksoi soep proeven op de Keidagen? Gemaakt door Sara Udcoff-Kuiters van de Soepbrigade.

Op Zaterdag 27 Mei a.s. van 10.00-17.00 uur staat de Soepbrigade van het Stadshuus in Lochem met Lieflekkerland op de Braderie tijdens de Keidagen.
We staan voor Makelaar Beltman in de Smeestraat/hoek Dr.Rivestraat!!
Kom heerlijk proeven van twee verrukkelijke soepen!!
Wij wensen iedereen SMAKELIJKE en GEZELLIGE Keidagen!!
... See MoreSee Less

Op Zaterdag 27 Mei a.s. van 10.00-17.00 uur staat de Soepbrigade van het Stadshuus in Lochem met Lieflekkerland op de Braderie tijdens de Keidagen.
We staan voor Makelaar Beltman in de Smeestraat/hoek Dr.Rivestraat!!
Kom heerlijk proeven van twee verrukkelijke soepen!!
Wij wensen iedereen SMAKELIJKE en GEZELLIGE Keidagen!!

Afgelopen woensdag kwam enkele leden van de Natuurtuin / IVN Lochem op bezoek bij Lief Lekkerland. Gerard heeft prachtige foto's gemaakt. Hoe de mieren meehelpen om de ritnaalden op te ruimen, de aanplant, onze kippen en de uitlopende natuurlijke zone (5) ... See MoreSee Less

Afgelopen woensdag kwam enkele leden van de Natuurtuin / IVN Lochem op bezoek bij Lief Lekkerland. Gerard heeft prachtige fotos gemaakt. Hoe de mieren meehelpen om de ritnaalden op te ruimen, de aanplant, onze kippen en de uitlopende natuurlijke zone (5)

Helmie Schat, Karen Groeneveld and 7 others like this

Riet de BruijnWat een krachtpatser.

9 months ago
Avatar

Comment on Facebook

De samenwerking tussen hotel "t Hof van Gelre en Lief Lekkerland in de Stentor. Fijn! ... See MoreSee Less

De samenwerking tussen hotel t Hof van Gelre en Lief Lekkerland in de Stentor. Fijn!

Riet de Bruijn, Karen Groeneveld and 21 others like this

Ilja JansenFijn Willem.. 😀

10 months ago   ·  1
Avatar

Hennie Altenasuper!

10 months ago   ·  1
Avatar

Yvonne Arendswat goed!!!

10 months ago   ·  1
Avatar

Comment on Facebook

Met de hartelijke groeten!! ... See MoreSee Less

Met de hartelijke groeten!!

Saskia Juijn, Annemarie Smith and 1 other like this

Willem BeekmanLeuk Sara!

10 months ago   ·  1
Avatar

Comment on Facebook

Deze week start hotel 't Hof Van Gelre met zijn streekmenu. De groentes hiervoor levert Lief Lekkerland. De officiële start is komende dinsdag 12.00 uur op de tuin, waarbij ook de Stentor aanwezig zal zijn.
Het aanbod vanuit onze tuin deze week: Raapstelen, paksoi, kropsla, rode sla, brandneteltopjes en andijvie.
De oogstdagen zijn dit jaar standaard op dinsdag- en vrijdagmiddag.
... See MoreSee Less

Deze week start hotel t Hof Van Gelre met zijn streekmenu. De groentes hiervoor levert Lief Lekkerland. De officiële start is komende dinsdag 12.00 uur op de tuin, waarbij ook de Stentor aanwezig zal zijn.
Het aanbod vanuit onze tuin deze week: Raapstelen, paksoi, kropsla, rode sla, brandneteltopjes en andijvie.
De oogstdagen zijn dit jaar standaard op dinsdag- en vrijdagmiddag.

De aanloop voor het nieuwe seizoen is nog even wennen.
Twee leverdagen in plaats van één. En hoe gaat dit in de praktijk?
Afgelopen week was best spannend met de koude nachten.
Vooral woensdag op donderdag toen het 4 - 5 graden vroor.
Enkele gewassen, zoals de jonge sla plantjes en de knolvenkel had ik extra afgedekt. Gelukkig hebben ze de koude goed doorstaan. Alleen bij de paksoi en de raapstelen is zichtbaar wat bladschade ontstaan. Jammer, maar gelukkig is de oogst niet geheel bevroren.

De kippen zijn trouwens dol op ritnaalden! Als ik in de grond aan het werk ben en meerdere ritnaalden tegelijk tegenkom, dan neem ik de moeite om deze even bij de kippen te brengen. Ze staan me dan al op te wachten!

Vanaf deze week oogst ik 2 maal per week en dus staan er nu ieder dinsdag- en vrijdagmiddag verse groentes klaar.
Door omstandigheden komende dinsdag pas vanaf 13.00 ipv 12.00 uur.
Het aanbod is deze week:
- Paksoi
- Raapstelen
- de eerste (nog kleine) kropsla en eikenbladsla.
- op vrijdag ook weer brandneteltopjes.
- een vers eitje van de kippen.

Van de brandnetels heb ik zelf de brandnetelrisotto gemaakt volgens het recept. Het smaakte me goed, maar dat kwam
ook omdat ik de licht aangebakken en in bouillon gekookte rijst erg lekker vond.
... See MoreSee Less

De aanloop voor het nieuwe seizoen is nog even wennen.
Twee leverdagen in plaats van één. En hoe gaat dit in de praktijk?
Afgelopen week was best spannend met de koude nachten.
Vooral woensdag op donderdag toen het 4 - 5 graden vroor.
Enkele gewassen, zoals de jonge sla plantjes en de knolvenkel had ik extra afgedekt. Gelukkig hebben ze de koude goed doorstaan. Alleen bij de paksoi en de raapstelen is zichtbaar wat bladschade ontstaan. Jammer, maar gelukkig is de oogst niet geheel bevroren.

De kippen zijn trouwens dol op ritnaalden! Als ik in de grond aan het werk ben en meerdere ritnaalden tegelijk tegenkom, dan neem ik de moeite om deze even bij de kippen te brengen. Ze staan me dan al op te wachten!

Vanaf deze week oogst ik 2 maal per week en dus staan er nu ieder dinsdag- en vrijdagmiddag verse groentes klaar.
Door omstandigheden komende dinsdag pas vanaf 13.00 ipv 12.00 uur.
Het aanbod is deze week:
- Paksoi
- Raapstelen
- de eerste (nog kleine) kropsla en eikenbladsla.
- op vrijdag ook weer brandneteltopjes.
- een vers eitje van de kippen.

Van de brandnetels heb ik zelf de brandnetelrisotto gemaakt volgens het recept. Het smaakte me goed, maar dat kwam 
ook omdat ik de licht aangebakken en in bouillon gekookte rijst erg lekker vond.

Werner Werner, Netty Clarke and 4 others like this

Ilja JansenZiet er goed uit, Willem..

10 months ago   ·  1
Avatar

Werner Wernermooi hoor........ en de eieren wat gezellig

10 months ago   ·  1
Avatar

Riet de BruijnHoera, we gaan weer lentegroentes eten.

10 months ago
Avatar

Comment on Facebook

Vandaag weer verse groente uit de tuin gehaald. Prachtige krop sla, vers geplukte raapstelen en paksoi. Heerlijke raapstelen risotto gemaakt met kastanje champignons en knoflook. de raapstelen heel kort meegekookt. Smullen! ... See MoreSee Less

Afgelopen zondag 1e paasdag was Lief Lekkerland aanwezig op de kunstroute in Lochem ... See MoreSee Less

Afgelopen zondag 1e paasdag was Lief Lekkerland aanwezig op de kunstroute in Lochem

Gerthe Lamers, Pieter Arts and 7 others like this

Netty Clarkehallo kun je ook op 22 april ergens aanwezig zijn zo ja laat me dan even weten

10 months ago
Avatar

Mart Schoutende soep was heerlijk!

10 months ago
Avatar

Comment on Facebook

15 APRIL: TUINVIERING OP LIEF LEKKERLAND.

zaterdag 15 april is permacultuur expert Taco Blom weer bij ons voor een workshop over de weerspiegeling van de natuurtuin in ons leven. Deze zaterdag gaat -geheel in de Paas traditie - over het licht brengen in de aarde. Het (gouden) ei is daarbij het symbool voor het ontkiemende leven. Niet alleen in de tuin verwachten we deze periode de eerste oogst maar ook in jezelf kom je nu in een fase waarin dingen makkelijker te ontwikkelen zijn. Na de winterse periode van vasten en verstilling worden we weer bewuster van onze wensen en behoeften en maken we ons sterk voor de zomer. Deze dag draagt daar in alle opzichten aan bij! Van 10 tot 16 uur inclusief lunch. Voor leden gratis en voor niet-leden 35 euro inclusief lunch.
... See MoreSee Less

15 APRIL: TUINVIERING OP LIEF LEKKERLAND.

zaterdag 15 april is permacultuur expert Taco Blom weer bij ons voor een workshop over de weerspiegeling van de natuurtuin in ons leven. Deze zaterdag gaat -geheel in de Paas traditie - over het licht brengen in de aarde. Het (gouden) ei is daarbij het symbool voor het ontkiemende leven. Niet alleen in de tuin verwachten we deze periode de eerste oogst maar ook in jezelf kom je nu in een fase waarin dingen makkelijker te ontwikkelen zijn. Na de winterse periode van vasten en verstilling worden we weer bewuster van onze wensen en behoeften en maken we ons sterk voor de zomer. Deze dag draagt daar in alle opzichten aan bij! Van 10 tot 16 uur inclusief lunch. Voor leden gratis en voor niet-leden 35 euro inclusief lunch.

Thea Kraassenberg, Pieter Arts and 10 others like this

Jozee WaltjenSorry Willem, druk met de kunstroute.

11 months ago
Avatar

Willem BeekmanAch ja natuurlijk; hetzelfde weekend. Volgend jaar beter plannen ..

11 months ago
Avatar

Willem Beekmanjammer dat je niet kunt

11 months ago
Avatar

Comment on Facebook

Vandaag zijn de eerste bakken met 1900 groente plantjes gearriveerd, waaronder prei, sla, lente uitjes, paksoi, spitskool en koolrabi Wie zin heeft om te helpen is zaterdag van harte welkom op Lief Lekkerland, tussen 10 - 14.00 uur. ... See MoreSee Less

Vandaag zijn de eerste bakken met 1900 groente plantjes gearriveerd, waaronder prei, sla, lente uitjes, paksoi, spitskool en koolrabi  Wie zin heeft om te helpen is zaterdag van harte welkom op Lief Lekkerland, tussen 10 - 14.00 uur.

Ilja Jansen, Miranda Lubbers and 5 others like this

Ilja JansenTop..!!

12 months ago
Avatar

Netty Clarkegeweldig hoop dat het een goed seizoen word

12 months ago
Avatar

Pieter ArtsSorry Willem, moet canvassen

12 months ago
Avatar

Comment on Facebook

Vandaag op de tuin de eerste fruitbomen gepland; appels, peren, pruimen, abrikozen en perziken. Morgen de verschillende bessenstruiken. De bomen ontbraken nog, zo wordt Lief Lekkerland een completere permacultuur tuin!
Verder is de tuin momenteel helaas tamelijk leeg. Alleen groeiende spinazie, winterpostelein en veldsla.
In week 10 komen er weer 14 bakken met diverse groentes.
Dus voor wie zin heeft, zet het in je agenda: PLANTDAG VAN 10 - 13.00 UUR OP ZATERDAG 11 MAART!
... See MoreSee Less

Vandaag op de tuin de eerste fruitbomen gepland; appels, peren, pruimen, abrikozen en perziken. Morgen de verschillende  bessenstruiken. De bomen ontbraken nog, zo wordt Lief Lekkerland een completere permacultuur tuin!
Verder is de tuin momenteel helaas tamelijk leeg. Alleen groeiende spinazie, winterpostelein en veldsla.
In week 10 komen er weer 14 bakken met diverse groentes.
Dus voor wie zin heeft, zet het in je agenda: PLANTDAG VAN 10 - 13.00 UUR OP ZATERDAG 11 MAART!

Pieter Arts, Ilja Jansen and 6 others like this

Riet de BruijnLeuk dat er ook fruitbomen geplant zijn. En bessen, heerlijk. Het zal nog wel een paar jaar duren voor we een appeltje kunnen proeven vrees ik.

12 months ago
Avatar

Willem Beekmanhelaas duurt het idd even ...

12 months ago
Avatar

Comment on Facebook

Willem Beekman is vandaag jarig!
Willem, namens iedereen van Lief LekkerLand een mooie verjaardag gewenst.
... See MoreSee Less

Willem Beekman, Miranda Lubbers and 2 others like this

View previous comments

Netty ClarkeVan harte gefeliciteerd Willem

12 months ago   ·  1
Avatar

René OosterbaanVan harte Willem, en nog vele gezonde jaren !

12 months ago   ·  1
Avatar

Petra NijensteinWillem Beekman van harte gefeliciteerd.

12 months ago   ·  1
Avatar

Jalbert Kuijper🎉🎉🎉🍾🍾🍾🎉🎉🎉

12 months ago   ·  1
Avatar

Saskia JuijnVan harte gefeliciteerd, Willem Beekman! Ik wens je een mooie dag!

12 months ago   ·  1
Avatar

Pieter Arts

Attachment12 months ago   ·  1
Avatar

Pieter ArtsHartelijk gefeliciteerd, Willem. Een mooi nieuw levensjaar gewenst ! Pieter en Tedje

12 months ago   ·  1
Avatar

Riet de BruijnIk heb al weken niet op facebook gekeken, dus je verjaardag gemist. Alsnog van harte gefeliciteerd en natuurlijk wensen Hans en ik je een goed (tuin-) jaar toe.

12 months ago
Avatar

Comment on Facebook

Beste leden en geïnteresseerde van Lief Lekkerland.

Graag nodigen we jullie uit voor de nieuwjaarsbijeenkomst van Lief Lekkerland.

Lokatie: Het Stadshuus - Lochem
Tijdstip: 15.30 - 18.00

Het Lief Lekkerland team wil graag met alle geïnteresseerde terug kijken op het eerste jaar Lief Lekkerland en samen vooruit kijken naar het nieuwe (teelt)jaar.

Programma;
15.30 - 16.00 Inloop en ontvangst met koffie of thee
16.00 - 16.45 Ervaring eerste jaar Lief Lekkerland en plannen voor 2017
16.45 - 17.15 Wensen, verwachtingen, nieuwe lidmaatschap en actie’s
17.15 - 17.45 ‘Nieuwjaarborrel’ Boerenkool met Glühwein of sap

We hopen volgend jaar verder uit te breiden met onze leden. Vandaar dat we jullie allemaal vragen om ook goede bekenden of mogelijk belangstellenden
uit te nodigen voor deze bijeenkomst. Voor iedereen die nieuwe leden aanbrengt hebben we een verrassing.

We kijken ernaar uit om jullie op zaterdag 7 januari te ontmoeten.

Hartelijke groet,
Lief Lekkerland team.
... See MoreSee Less

Ilja Jansen, Karen Groeneveld and 5 others like this

Petra NijensteinRia Meutstege interesse?

1 years ago
Avatar

Ria MeutstegeLijkt me wel wat

1 years ago
Avatar

Comment on Facebook

Voor de leden staat ook morgen weer de oogst van het land klaar: boerenkool, palmkool veldsla en winterpostelein. ... See MoreSee Less

Voor de leden staat ook morgen weer de oogst van het land klaar: boerenkool, palmkool veldsla en winterpostelein.

Vraagje?
De bijeenkomst van 7 januari is dat in het nieuwe gemeentehuis?
... See MoreSee Less

Willem BeekmanHoi Yvonne Bakker, niet in het gemeentehuis, maar in het Stadshuus. Dit is het oude gemeentehuis op de Markt, naast de Gudula kerk.

1 years ago

1 Reply

Avatar

Comment on Facebook

Morgen ben ik zelf niet aanwezig, maar de groentes staan weer klaar op de marktkraam van Lief Lekkerland. Het aanbod: prachtige veldsla, winterpostelein, palmkool en boerenkool.
Voor iedereen een fijne jaarwisseling en de allerbeste wensen voor een goed en gezond 2017.
... See MoreSee Less

Riet de Bruijn, Lyke Tjoonk-Heetveld and 4 others like this

Yvonne BakkerJij ook Willem Beekman.

1 years ago   ·  1
Avatar

Lyke Tjoonk-HeetveldVoor jou ook een fijne jaarwissling Willem en een inspirerend 2017

1 years ago   ·  1
Avatar

Comment on Facebook

Op woensdag ben ik iets later op de tuin, zo rond 12.30 uur, ivm repetitie van het Drie Koningenspel waar ik aan meedoe.
door de komende vorst kan ik de groentes niet alvast klaarzetten op dinsdag.
Ook ben ik eerder ( rond 15.30 uur) weg ivm een eindejaarsbijeenkomst.
Het aanbod voor woensdag is: Winterpostelein, Boerenkool, veldsla, palmkool en bosjes prei.
... See MoreSee Less

Linda Struijk and Netty Clarke like this

Linda StruijkDruk, druk, drukke tijden voor je dan 🙂. Wat een heerlijke groenten weer!

1 years ago   ·  1
Avatar

Comment on Facebook

Zo half december is het aanbod beperkt. Passend bij het winterseizoen, maar toch vind ik het jammer. Voor de leden is de tuin dit jaar nog twee maal open. Woensdagmiddag 14 en woensdagmiddag 21 december. Het aanbod voor aanstaande woensdag is:
boerenkool, palmkool, veldsla, winterpostelein, kleine (bos)prei en de laatste butternut pompoenen.
... See MoreSee Less

Saskia Juijn and Petra Nijenstein like this

Hennie Altenaik kijk alweer uit naar het nieuwe jaar ! ik zal het inderdaad missen de fietstocht naar de tuin en het smullen van de vers geoogste groente.

1 years ago
Avatar

Petra NijensteinWij komen graag weer in het nieuwe jaar. Bedankt voor al het lekkers de afgelopen maanden.

1 years ago
Avatar

Pieter ArtsGisteravond heerlijk gegeten van een door Tedje bereide winterse Lief Lekkerland-stamppot, gemaakt van boerenkool,palmkool, aardappelen; daarbij een vegetarische rookworst en ‘in het kuiltje’ vegetarische jus. Vanmiddag weer groente ophalen. Volgende week de laatste keer van dit seizoen. Het zal wennen zijn om daarna enkele maanden niet op woensdag naar de permacultuurtuin te gaan. Maar gelukkig komt er in maart volgend jaar weer een nieuw seizoen!

Attachment1 years ago
Avatar

Comment on Facebook

Deze week is het aanbod van de tuin: winterpostelein, veldsla, boerenkool, palmkool, oranje pompoen en butternut pompoen. ... See MoreSee Less

We hebben weer genoten van de raapstelen. Vandaag hartige taart met palmkool en morgen lekker boerenkool. ... See MoreSee Less

Saskia Juijn, Willem Beekman and 2 others like this

Willem Beekmanvan de week heb ik Italiaanse Ribollita soep gemaakt van de palmkool, is ook erg lekker!

1 years ago
Avatar

Comment on Facebook

Vandaag is het zonnig en koud weer. Vorig weekend heel ander weer met de najaarsstorm op zondag. Voorlopig wordt de kraam iedere week opnieuw opgebouwd.
Het aanbod deze week is: Butternut pompoen, oranje pompoen, palmkool, boerenkool, veldsla en winterpostelein.
... See MoreSee Less

Vandaag is het zonnig en koud weer. Vorig weekend heel ander weer met de najaarsstorm op zondag. Voorlopig wordt de kraam iedere week opnieuw opgebouwd.
Het aanbod deze week is: Butternut pompoen, oranje pompoen, palmkool, boerenkool, veldsla en winterpostelein.

Ria Meutstege, Stig-Olof Johansson and 5 others like this

Yvonne Arendsjammer dat wij zo ver weg wonen.......

1 years ago
Avatar

Comment on Facebook

Deze week is het aanbod van Lief Lekkerland: boerenkool, palmkool, rode snijbiet, winterpostelein, veldsla, oranje pompoen, butternut pompoen, hopelijk nog één maal raapstelen en eindelijk, jawel Yvonne; spruitjes!
Komende woensdag heb ik later in de middag een andere afspraak, waardoor ik vanaf 15.00 uur niet meer op de tuin ben. Vanzelfsprekend blijven de groentes gewoon op de kraam staan, dus kunnen de leden tot de gebruikelijke 17.00 uur groentes afhalen.
... See MoreSee Less

Ria Meutstege, Stig-Olof Johansson and 3 others like this

Yvonne BakkerHoi Willem, Oh wat jammer. Helaas zijn wij deze week verhinderd, dus ik hoop dat je nog wat spruitjes aan de struik laat zitten voor volgende week.

1 years ago

1 Reply

Avatar

Comment on Facebook

De oogst komende woensdag uit de tuin van Lief Lekkerland is:
Palmkool, boerenkool, gele of rode bietjes, winterpostelein, oranje pompoen, butternut pompoen, aardappels en raapstelen.
... See MoreSee Less

Komende week wordt het eerst een beetje winters, met mogelijk een vlok sneeuw en ieder geval een paar nachten wat vorst. Goed voor lekkere zoete boerenkool. Verder deze week: palmkool, raapstelen, winterpostelein, veldsla, butternut pompoen, snijbiet, oranje pompoen, rode bietjes en aardappels. ... See MoreSee Less

Chris Kuypers, Petra Nijenstein and 3 others like this

Riet de BruijnWe eten er weer lekker van. Vooral van de raapstelen in deze tijd van het jaar genieten we volop.

1 years ago   ·  1
Avatar

Comment on Facebook

Met november op de klok komen we dieper in de herfst. Afgelopen week heb ik met mijn kookgroepje het palmkool recept van Hennie bereid (alleen niet door pasta, maar als hoofdgroente) en vooraf de raapsteeltjes soep van Chantall. Iedereen vond het verassend lekker en iedereen heeft ervan gesmuld. Deze week is het aanbod: palmkool, boerenkool, prei, spitskool, gele bietjes, oranje pompoen, raapstelen, veldsla, winterpostelein, aardappels, butternut en de laatste andijvie en knolvenkel. ... See MoreSee Less

Met november op de klok komen we dieper in de herfst. Afgelopen week heb ik met mijn kookgroepje het palmkool recept van Hennie bereid (alleen niet door pasta, maar als hoofdgroente) en vooraf de raapsteeltjes soep van Chantall. Iedereen vond het verassend lekker en iedereen heeft ervan gesmuld. Deze week is het aanbod: palmkool, boerenkool, prei, spitskool, gele bietjes, oranje pompoen, raapstelen, veldsla, winterpostelein, aardappels, butternut en de laatste andijvie en knolvenkel.

Werner Werner, Petra Nijenstein and 5 others like this

Saskia JuijnDie raapsteeltjessoep heb ik ook al twee keer gemaakt. Erg lekker inderdaad!

1 years ago
Avatar

Comment on Facebook

Het recept van de week: Lekkere rode kool! ... See MoreSee Less

Het recept van de week: Lekkere rode kool!

Komende week in het aanbod: Palmkool, boerenkool, andijvie, veldsla, winterpostelein, raapstelen, gele of rode bietjes, paksoi, aardappels, spitskool, venkel, groenlof, worteltjes, oranje pompoen, butternut, rode kool en rode snijsla ... See MoreSee Less

Komende week in het aanbod: Palmkool, boerenkool, andijvie, veldsla, winterpostelein, raapstelen, gele of rode bietjes, paksoi, aardappels, spitskool, venkel, groenlof, worteltjes, oranje pompoen, butternut, rode kool en rode snijsla

Al sinds de eerste leveringsweek van Lief Lekkerland zit spitskool bij het aanbod. Een veelzijdige zachte kool. Deze week een lekker recept om spitskool te bereiden op Oosterse wijze. ... See MoreSee Less

Al sinds de eerste leveringsweek van Lief Lekkerland zit spitskool bij het aanbod. Een veelzijdige zachte kool. Deze week een lekker recept om spitskool te bereiden op Oosterse wijze.

Hoewel Lief Lekkerland nu duidelijk een herfstige tuin is geworden was er afgelopen week toch nog een verrassend aanbod met ruim 20 verschillende lekkere, biologische groentes in de kraam voor onze leden.
Het aanbod voor de komende week is wederom divers:
palmkool, paksoi, gele bietjes ( de laatste ..), andijvie, worteltjes, aardappelen, butternut en oranje pompoen, boerenkool, prei, spitskool, veldsla, winterpostelein, raapstelen, bosjes rode snijbiet, rode kool, venkel, radicchio, groenlof en bosjes rucula sla.
... See MoreSee Less

Hoewel Lief Lekkerland nu duidelijk een herfstige tuin is geworden was er afgelopen week toch nog een verrassend aanbod met ruim 20 verschillende lekkere, biologische groentes in de kraam voor onze leden.
Het aanbod voor de komende week is wederom divers:
palmkool, paksoi, gele bietjes ( de laatste ..), andijvie, worteltjes, aardappelen, butternut en oranje pompoen, boerenkool, prei, spitskool, veldsla, winterpostelein, raapstelen, bosjes rode snijbiet, rode kool, venkel, radicchio, groenlof en bosjes rucula sla.

Riet de Bruijn, Netty Clarke and 4 others like this

Chris KuypersWeer mooi diver aanbod Willem Beekman goed bezig

1 years ago   ·  1
Avatar

Comment on Facebook

Het aanbod voor de komende week: spitskool, palmkool, oranje pompoen, butternut pompoen, veldsla, winterpostelein, rode kool, paksoi, aardappelen, prei, gele bietjes, rode snijbiet, groenlof, radicchio, andijvie en raapstelen. ... See MoreSee Less

Het aanbod voor de komende week: spitskool, palmkool, oranje pompoen, butternut pompoen, veldsla, winterpostelein, rode kool, paksoi, aardappelen, prei, gele bietjes, rode snijbiet, groenlof, radicchio, andijvie en raapstelen.

Lyke Tjoonk-Heetveld, Ria Meutstege and 3 others like this

Aart Van den ElskampZiet er weer prachtig uit morgen weer heerlijke groente ophalen.

1 years ago
Avatar

Comment on Facebook

…en afgelopen zondag aten we eveneens een eenpansmaaltijd: gebakken stengeluitjes, gestoofde prei en andijvie, met aardappels (alles van Lief Lekkerland). Hieraan toegevoegd gebakken Gerookte Speckjes van de Vegetarische Slager en vóór het opdienen wat peterselie. Het is iedere keer weer verrassend wat je kunt doen met wat je op woensdag in de tuin hebt opgehaald. ... See MoreSee Less

…en afgelopen zondag aten we eveneens een eenpansmaaltijd: gebakken stengeluitjes, gestoofde prei en andijvie, met aardappels (alles van Lief Lekkerland). Hieraan toegevoegd gebakken Gerookte Speckjes van de Vegetarische Slager en vóór het opdienen wat peterselie. Het is iedere keer weer verrassend wat je kunt doen met wat je op woensdag in de tuin hebt opgehaald.

Afgelopen zaterdag maakte Tedje deze maaltijd bestaande uit in vegetarische bouillon gestoofde snijbiet en rode kool met appeltjes en bataat. Daarbij Bratwurst van de Vegetarische Slager en het geheel bestrooid met edelgistvlokken. Heerlijk! ... See MoreSee Less

Afgelopen zaterdag maakte Tedje deze maaltijd bestaande uit in vegetarische bouillon gestoofde snijbiet en rode kool met appeltjes en  bataat.  Daarbij Bratwurst van de Vegetarische Slager en het geheel bestrooid met edelgistvlokken. Heerlijk!

Het recept van de afgelopen week: lekkere hartige taart van snijbiet en gele courgette. ... See MoreSee Less

Het recept van de afgelopen week: lekkere hartige taart van snijbiet en gele courgette.

Chantall van den Heuvel, Sonja Groenberg and 2 others like this

Ria MeutstegeWas erg lekker, eens weer wat anders

1 years ago   ·  1
Avatar

Saskia JuijnIk heb m ook gemaakt, erg lekker inderdaad!

1 years ago   ·  1
Avatar

Comment on Facebook

De komende week gaan we voor het eerst veldsla en winterpostelein oogsten. Daarnaast: spitskool, andijvie, paksoi, gele bietjes, rode snijbiet, stengeluitjes, courgettes, groenlof, radicchio, prei, aardappels en rode kool. ... See MoreSee Less

De komende week gaan we voor het eerst veldsla en winterpostelein oogsten. Daarnaast: spitskool, andijvie, paksoi, gele bietjes, rode snijbiet, stengeluitjes, courgettes, groenlof, radicchio, prei, aardappels en rode kool.

Pieter Arts, Ruben Otemann and 6 others like this

Linda StruijkWat een prachtige raapstelen <3

1 years ago
Avatar

Riet de BruijnJa mooi hè en we hebben er vorige week van gesmuld.

1 years ago
Avatar

Comment on Facebook

Nieuw in het aanbod voor deze week zijn bosjes raapstelen. Hier kun je heerlijke stampot van maken. Verder: Andijvie, spitskool, gele bieten, snijbiet, groenlof, rode kool, paksoi, Chinese kool, courgettes, bosworteltjes, knolvenkel, bosui, broccoli en aardappelen ... See MoreSee Less

Nathalie Schrijver, Lyke Tjoonk-Heetveld and 7 others like this

Chris KuypersGoed bezig Willem Beekman mooi ruim en gevarieerd aanbod.

1 years ago
Avatar

Netty Clarkenog steeds een ophaal adres nodig in Lochem????

1 years ago
Avatar

Riet de BruijnLekker raapstelen. Ik weet wat we vanavond eten.

1 years ago
Avatar

Comment on Facebook

... See MoreSee Less

Vandaag bij het Fonkelfestival in Harfsen ... See MoreSee Less

Vandaag bij het Fonkelfestival in Harfsen

Maryam Farokhnya, Jolande Bonzet and 7 others like this

Riet de BruijnDit ziet er heel gezellig uit.

1 years ago
Avatar

Pieter ArtsWat een vrolijk gebeuren! De mensen die de groente voor het eerst proeven, zullen er vast zéér van genieten, zoals wij dat nu al wekenlang doen.

1 years ago
Avatar

Pieter ArtsPalmboom blijft de topper!

1 years ago
Avatar

Willem BeekmanOp het Fonkelfestival 100 tasjes palmkool uitgedeeld! ( met Hennies recept en mooi vormgegeven door Chantall) Krijg nu al veel positieve reacties op de palmkool. Wordt nog een bekende groente in Lochem.

1 years ago
Avatar

Comment on Facebook

Omdat er deze week weer verse broccoli uit de tuin wordt geoogst, hier een recept voor een heerlijke soep, met vanzelfsprekend ook eigen aardappels. ... See MoreSee Less

Omdat er deze week weer verse broccoli uit de tuin wordt geoogst, hier een recept voor een heerlijke soep, met vanzelfsprekend ook eigen aardappels.